Přeskočit na Obsah

Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo

Publikováno:

Průměrná doba čtení: 1 minuta

Protože my v Hellmann´s věříme, že jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo, připravili jsme pro vás jednoduché recepty, ke kterým vám stačí jen několik málo ingrediencí, které možná právě teď máte u vás v lednici. Dobré jídlo nemusí znamenat mnoho ingrediencí a mnoho času v kuchyni! Kreativita je vítána! Máte po Velikonocích plnou lednici vajíček natvrdo? Udělejte si třeba vajíčkovou pomazánku! Zbyla vám po nedělním vaření půlka brokolice? Přihoďte pár cherry rajčátek a udělejte si krémové těstoviny!

CZR Hellmann's recipe 1

Vajíčková pomazánka

Suroviny pro 4 osoby:

  • 8 ks vařených vajec
  • 2 menší cibule
  • 10 plátků šunky
  • 10 plátků tvrdého sýra
  • 2 Lžíce Hellmann’s gurmánské hořčice
  • Špetka soli a pepře na dochucení
  • 6-8 lžic Hellmann’s tatarské omáčky

Postup:

  • Vejce, cibulku, okurku, šunku i sýr nakrájíme na drobné kostky. Přidáme tatarskou omáčku Hellmann´s, gurmánskou hořčici a zamícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chutě.
  • Podáváme s pečivem, můžeme ozdobit petrželkou, čerstvou zeleninou a plátky vařených vajec.

Krémové těstoviny

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balíček Penne
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 mrkve nastrouhané nahrubo
  • 1 cuketa nakrájená na kostičky
  • 1 menší brokolice
  • Majonéza Hellmann´s (nebo Tatarská omáčka)
  • Cca 200 g cherry rajčátek, nebo 3 velká nakrájená rajčata
  • 3 stroužky česneku – nakrájená nadrobno
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • Olivy (nemusí být)
  • Petrželka
C

Postup:

  • Těstoviny uvařte al dente.
  • Na pánvi zpěňte cibulku, přidejte brokolici, olivy, mrkev a cuketu. Nechte změknout.
  • Přidejte do pánve těstoviny a dvě vrchovaté lžíce majonézy. Zamíchejte.
  • Přidejte cherry rajčátka a petrželku.
  • Posypejte sýrem a podávejte.
Zpět nahoru