Přeskočit na Obsah

Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo

Publikováno:

Průměrná doba čtení: 1 minuta

Protože my v Hellmann´s věříme, že jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo, připravili jsme pro vás jednoduché recepty, ke kterým vám stačí jen několik málo ingrediencí, které možná právě teď máte u vás v lednici. Dobré jídlo nemusí znamenat mnoho ingrediencí a mnoho času v kuchyni. Stačí jen využít trošku kreativity. Zbyla vám cuketa nebo klobásky? Co je využít třeba takhle?

Talíř zeleninové špízy s klobásou.

Zeleninové špízy s klobásou

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 klobásy
  • 2 červené papriky
  • 2 žluté papriky
  • 2 střední červené cibule
  • 1 střední cuketu
  • 4 vařené brambory
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špejle, nebo kovové špízy
  • Knorr koření grilovaná zelenina
  • Hellmann’s omáčka Samba

Postup:

Klobásy i zeleninu nakrájíme na kolečka. Můžeme použít jakoukoli vhodnou zeleninu. Střídavě napichujeme na špejli, potřeme olivovým olejem a posypeme kořením. Ogrilujeme nebo upečeme v troubě. Podáváme s omáčkou Samba.

Něco vám chybí? Kupte ingredience zde!

Gratinovaná cuketa

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 papriky
  • 2 střední cibule
  • 2 střední cukety
  • 200g tvrdého sýra, nebo sýra s ušlechtilou plísní
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 2 vejce
  • 6 lžic Hellmann’s tatarské omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • Sůl, pepř

Postup:

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji společně s cuketou nakrájenou na kolečka orestujeme. Olejem, nebo jiným tukem vytřeme zapékací misku, vysypeme strouhankou a naplníme směsí cukety a zeleniny. Vejce, smetanu a tatarskou omáčku rozšleháme, směsí přelijeme zeleninu v zapékací míse a dáme péct. V půlce pečení posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatova. Po mírném zchladnutí můžeme servírovat.

Něco vám chybí? Kupte ingredience zde!

Zapékaný kastrol z cukety.
Zpět nahoru