Zeleninové špízy s klobásou
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 klobásy
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
- 2 střední červené cibule
- 1 střední cuketu
- 4 vařené brambory
- 2 lžíce oleje
- 4 špejle, nebo kovové špízy
- Knorr koření grilovaná zelenina
- Hellmann’s omáčka Samba
Postup:
Klobásy i zeleninu nakrájíme na kolečka. Můžeme použít jakoukoli vhodnou zeleninu. Střídavě napichujeme na špejli, potřeme olivovým olejem a posypeme kořením. Ogrilujeme nebo upečeme v troubě. Podáváme s omáčkou Samba.
Něco vám chybí? Kupte ingredience zde!
Gratinovaná cuketa
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 papriky
- 2 střední cibule
- 2 střední cukety
- 200g tvrdého sýra, nebo sýra s ušlechtilou plísní
- 4 stroužky česneku
- 2 dcl smetany na vaření
- 2 vejce
- 6 lžic Hellmann’s tatarské omáčky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce strouhanky
- Sůl, pepř
Postup:
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji společně s cuketou nakrájenou na kolečka orestujeme. Olejem, nebo jiným tukem vytřeme zapékací misku, vysypeme strouhankou a naplníme směsí cukety a zeleniny. Vejce, smetanu a tatarskou omáčku rozšleháme, směsí přelijeme zeleninu v zapékací míse a dáme péct. V půlce pečení posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatova. Po mírném zchladnutí můžeme servírovat.
Něco vám chybí? Kupte ingredience zde!