1. Domů
  2. Novinky
  3. Tiskové zprávy

Dva salátové dresinky Hellmann’s se staly Reformulacemi roku

Pátý ročník prestižní soutěže Cena Potravinářské komory ČR za nejlepší inovativní výrobek zná od konce července své vítěze. Poprvé v ní uspěla také společnost Unilever. V kategorii Reformulace roku se umístily hned dva salátové dresinky značky Hellmann’s, a to varianty Med a hořčice a Tisíc ostrovů.

Hellmann's dressings

O reformulované potraviny projevují spotřebitelé rostoucí zájem, neboť se obecně zvyšuje pozornost věnovaná stravování s pozitivním vlivem na zdraví. Také společnost Unilever vsadila na následování trendů ve stravování posledních let, a to orientací na zdravější a jednodušší jídla a také dobrou chuť a přírodní původ ingrediencí. Značka Hellmann’s proto představila řadu salátových dresinků, která splňuje požadavky současných a zároveň nových spotřebitelů na tuto kategorii. Letos se vedle dresinků značka také rozšířila o zcela novou kategorii hořčic.

Řada salátových dresinků byla letos uvedena na trh s kompletně upravenými recepturami. „Nové salátové dresinky Hellmann´s mají jednoduché inovativní receptury a jsou vyrobeny jen z několika málo ingrediencí. Nově získaly také atraktivní, moderní obaly a jsou tak pro zákazníky dobře rozeznatelné. Jsme rádi, že můžeme tímto způsobem podpořit trend zdravého stravování,“ doplnila Jitka Haladová, Brand manažerka značky Hellmann´s.

Udržitelný přístup tvoří jádro značky

Výhra navíc koresponduje s naplňováním cílů Unilever plánu udržitelného rozvoje (USLP) v oblasti Výživy a zdraví. Značka Hellmann’s také patří mezi tzv. udržitelné značky společnosti Unilever, které mají v environmentální i sociální oblasti vytyčené jasné poslání a přispívají tím k naplňování USLP. To se projevuje například tak, že značka Hellmann’s u složení produktů sází na kvalitní a jednoduché ingredience. Jsou jimi například vejce z dobrého chovu, kvalitní řepkový olej, jako přirozený zdroj omega 3 mastných kyselin, a rajčata pocházející od certifikovaných dodavatelů.

Do soutěže Cena Potravinářské komory České republiky o nejlepší inovativní potravinářský výrobek se letos přihlásilo celkem 23 společností, které registrovaly 61 inovativních produktů. Vítěze zvolila odborná porota na základě tří kritérií – výživová hodnota, senzorické vlastnosti a celkový dojem. Ocenění dresinků značky Hellmann’s v kategorii Reformulace roku tak jen potvrzuje následování správného směru trendů moderní výživy, na které dbá také společnost Unilever.