1. Domů
  2. ...
  3. Tiskové zprávy
  4. Bez marinování není grilování

Bez marinování není grilování

Grilování je jednou z nejoblíbenějších letních “společenských příležitostí”. K dobrému grilování patří kamarádi, zábava a samozřejmě skvělé jídlo. To znamená i dobře naložené maso a k němu tatarská omáčka, kečup, hořčice a grilovací omáčky, aby každý host našel na stole to, co má rád. Dobré grilování zkrátka vyžaduje přípravu, která stojí za letní pohodu a uznání vašich přátel.

Aby mělo grilování tu pravou šťávu, je třeba si vyhrát s přípravou grilovacích pochutin a marinád na maso. Ty už se staly vcelku automatickou součástí grilování Máme své osvědčené omáčky, které nikdy nezklamou, ale nechtělo by to letos přidat něco nového? Základem kulinářského umění a následného gurmánského zážitku je nebát se experimentovat. Zkuste k zaručeným ingrediencím při přípravě marinády přidat něco netradičního. Porozhlédněte se po kuchyni, koukněte do ledničky a přidejte do vaší marinády například majonézu či tatarskou omáčku Hellmann’s, se kterými bude maso po ugrilování křehčí a šťavnatější!

Tepelná úprava majonézy či tatarské omáčky Hellmann’s je zcela bezpečná, není se třeba obávat žádných zdravotních rizik. Při tepelném zpracování kvalitních rostlinných tuků, které obsahuje majonéza a tatarská omáčka Hellmann’s, nehrozí žádná zdravotní rizika. Esenciální mastné kyseliny vydrží tepelnou úpravu, nedojde tak k přepalování a poškození řetězců mastných kyselin. Navíc maso naložené v majonéze nebo tatarské omáčce bude ještě křehčí a šťavnatější.

K dobře ugrilovanému masu patří samozřejmě i dobrá grilovací a tatarská omáčka, popřípadě dip připravený z majonézy. Že se v létě obáváte salmonelózy z majonézových výrobků? S výrobky Hellmann’s není třeba! Nebezpečí nákazy touto nemocí se týká nedostatečně upravených potravin, těmi jsou například domácí vejce, která se v syrovém stavu používají na výrobu domácí majonézy. S majonézou a tatarskou omáčkou Hellmann’s však toto riziko nehrozí. Vyrábějí se totiž z pasterizovaných vajec, která jsou zbavena veškerých zdraví nebezpečných mikroorganizmů.

U takto ošetřených produktů riziko onemocnění salmonelózou nehrozí. Značka Hellmann's zaručuje maximální zdravotní bezpečnost svých výrobků. Produkty podléhají pravidelné kontrole v mikrobiologických laboratořích. Nepravděpodobná je i kontaminace hotového výrobku, protože přítomnost octa v něm vytváří kyselé prostředí, které zamezuje množení škodlivých mikroorganismů.

K pravému gurmánskému zážitku z grilování vám může dopomoci následující desatero:

  1. Vždy očistěte gril – grilovací mřížku dobře očistěte od všech napálenin a nečistot.

  2. Na grilování používejte pouze kvalitní suroviny – maso, zeleninu, olej, grilovací omáčky, bylinky…

  3. Abyste docílili výborného výsledku, naložte maso do marinády nejlépe 3 hodiny před samotným grilováním. Při použití marinád vytvořených z majonézy a tatarské omáčky Hellmann’s budou plátky masa ještě křehčí a šťavnatější.

  4. K marinování používejte vždy kvalitní ingredience – olej, majonézu, grilovací omáčky.

  5. Nebojte se při marinování masa a jeho následném grilování experimentovat!

  6. Maso ukládejte do plastových, keramických, skleněných či nerezových nádob. Nikdy nevkládejte maso do hlinikových nádob či nádob vyrobených z čistého železa. Maso by mohlo nasát kovovou pachuť.

  7. Před uložením masa na gril potřete rošt či grilovací mřížku olejem.

  8. Maso během grilování průběžně potírejte zbytky marinády.

  9. Na obracení masa používejte teflonové kleště či kuchyňskou obracečku. Maso neobracejte ani nepropichujte vidličkou. Maso po propíchnutí ztratí šťávu a během dalšího grilování byste jej mohli vysušit.

  10. Se servírováním grilovaných pochutin neotálejte. Maso by mohlo ubývat na chuti a kvalitě. Pro své přátele mějte připravené různé druhy omáček, aby si každý mohl grilovaný pokrm doladit podle svých představ.

A jakými omáčkami zaručeně své přátele potěšíte?

  • Kečupy Hellmann’s
  • Hořčice Hellmann’s nebo hořčicová omáčka Dijonnaise
  • Omáčky k masu Hellmann’s – Hořčicová, Bylinková, Česneková, Burger, Barbecue a Zelený pepř
  • Salátové dressingy Hellmann’s – Francouzský, Farmářský, Italský, Med a hořčice, Tisíce ostrovů a Provensálský

Majonézu a tatarskou omáčku Hellmann's 440 ml zakoupíte v běžné síti supermarketů a hypermarketů za 39 Kč (nezávazně doporučená spotřebitelská cena).

Česnekovou omáčku i další omáčky k masu a rybám Hellmann’s ve skle zakoupíte v běžné síti supermarketů a hypermarketů za 39,90 Kč (nezávazně doporučená spotřebitelská cena).

Barbecue omáčku Hellmann’s a další omáčky v praktickém balení ke grilování zakoupíte v běžné síti supermarketů a hypermarketů za 36,90 Kč (nezávazně doporučená spotřebitelská cena).

Czech Republic

Unilever ČR spol. s r. o.
Rohanské nábřeží 670/17
Praha 8
186 00

+420 224 071 612
Veronika.Kusikova@unilever.com

Prozkoumat více o těchto tématech
Nahoru

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Neustále hledáme způsoby, jak se spojit s těmi, kteří sdílí zájem o udržitelnou budoucnost.

KONTAKTY

Spojte se se společností Unilever a týmy specialistů nebo najděte kontakty z celého světa.

Kontaktujte nás