Konzervační látky

Konzervační látky, jak už sám název napovídá, napomáhají udržet věci čerstvé. Kouzervační látky používáme k ochraně svých výrobků před bakteriemi, kvasinkami a plísněmi. V přírodě konzervační látky pomáhají chránit rostlinné, lidské a živočišné buňky. Konzervační látky podobně hrají důležitou roli tím, že zajišťují bezpečnost a vysokou kvalitu našich výrobků. Bez konzervačních látek by výrobky mohly začít nepříjemně zapáchat, měnit barvu nebo plesnivět.

Skin care

Za účelem výběru nejlepší konzervační látky nebo kombinace konzervačních látek provádíme hodnocení každého ze svých výrobků, přičemž zvažujeme také takové faktory, jako je typ výrobku, způsob jeho použití a místo skladování. Například v případě pleťových krémů zvažujeme, zda je opakované namáčení prstů kontaminuje.

Kromě dodržování platných zákonů a nařízení provádíme svá vlastní hodnocení bezpečnosti a sledujeme nově se objevující vědecký výzkum. Konzervační látky používáme pouze tehdy, kdy je jejich použití nutné, a pečlivě regulujeme použité množství. Díky tomu konzervační látky používáme bezpečně a zodpovědně.

Oceňujeme, že se někteří lidé raději vyhýbají určitým konzervačním látkám. S ohledem na to jsme občas schopni vyvinout výrobky, které neobsahují specifické konzervační látky.

V následujících částech si můžete přečíst více o konzervačních přísadách, ohledně nichž dostáváme nejvíce otázek: parabeny, methylisothiazolinon, donory formaldehydu a fenoxyethanol.

Odpovědi na vaše otázky

Nahoru

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Neustále hledáme způsoby, jak se spojit s těmi, kteří sdílí zájem o udržitelnou budoucnost.

KONTAKTY

Spojte se se společností Unilever a týmy specialistů nebo najděte kontakty z celého světa.

Kontaktujte nás